limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Lotus lanseaza un model pentru toate buzunarele

Home  >  Informatii Auto  >  Lotus lanseaza un model pentru toate buzunarele

A mai auzit cineva in ultimul timp de brandul Lotus? Va aducem noi aminte: Masinile care erau destinate in mod special curselor auto, pentru ca... Aproximativ 90% dintre modelele companiei Lotus au fost si erau considerate variante sport. Dar totusi, cine este pana la urma firma Lotus?

Cine este firma auto Lotus?

Daca nici acum nu va aduceti aminte, va mai oferim cateva detalii... Este o companie auto britanica ce si-a facut simtita prezenta in Formula1, prin modele ca: Lotus 77, Lotus 99T, Lotus 72 si E20. Dar, desigur cea mai importanta dintre ele a fost Lotus 25, unde... Avandu-l ca si conducator pe Jim Clark, au castigat pentru prima data locul 1 in Formula 1.

Si, nu va vine sa credeti cum au inceput!!! Prima fabrica a acestei companii a fost in Londra, in spatele Hotelului Feroviar, situata intr-un amplasament de grajduri. Este o companie cu o istorie indelungata si care s-a luptat destul de mult cu falimentul, asta pana cand... A fost cumparata in anul 1982 de compania Toyota. Deasemeni, Toyota a vandut compania Lotus in anul 1986 catre General Motor. Proprietarii s-au mai schimbat de cateva ori pana in prezent. In ultima instanta ajungand sa fie vanduta pe 24 mai 2017 catre multinationala Geely.

Din anul 2017, s-a schimbat totalmente strategia de productie, pastrand totodata modelele scumpe destinate vitezei, dar... Compania Geely ( cum era si cazul ), au promovat cu aceasta ocazie masinile care puteau fi cumparate cu bugete mai mici. Astfel, s-a crescut productia pentru Elise Sport 220 si Exige, masini ce puteau fi cumparate cu mai putin de 70000 de euro... Tinand cont de faptul ca, brand-ul Lotus vine in mare parte cu autovehicule ce pot fi cumparate cu peste 1,5 milioane de euro.

cele mai ieftine modele auto pentru compania lotus

Aaaaa da... Am uitat sa va spunem. Una dintre primele modele ale acestei companii a fost Lotus 7, care a fost produsa din anii 50' pana in anul 1970. A fost una dintre cele mai de succes modele.

Dar, acum ca am aflat cine este compania auto Lotus... Vom trece mai departe pentru a prezenta planul celor de la Lotus pentru a implementa o masina care sa fie disponibila pentru mai multe tipuri de buzunare.

Lotus va pune pe piata auto in anul 2021 un model mai ieftin decat va asteptati

Deoarece pretul mediu pentru autovehiculele produse pe piata auto de compania Lotus este de 420000 de euro... Lotus a schimbat in totalitate strategia pentru anul 2021 si are de gand sa scoata pe piata un model ce va putea fi cumparat la pretul de 67000 de dolari. Acesta va putea fi folosit pentru utilizarea zilnica, oferind mai mult spatiu de interior. CEO-ul Phil Popham a declarat intr-un interviu ca: "va fi ultimul model cu ardere interna scos pe piata de compania Lotus", si ca... Productia pentru acest model va incepe imediat ce Marea Britanie va ridica restrictiile pentru coronavirus. Acum nu promitem pe viitor ca firma noastra de inchirieri auto din orasul Bucuresti sa puna la dispozitie acest model, dar... Cine stie!!!

Aflati mai departe cum va arata acest model si care va fi pretul ei...

Multinationala Geely va incerca ca prin acest model sa se orienteze si asupra soferilor obisnuiti, dar care vor sa pastreze ideea de masina sport. Astfel, pentru acest model, Lotus se va axa mai mult pe cresterea volumului... Lasand totusi, cumparatorilor instariti posibilitatea de a cumpara in continuare modelul Evija ( care costa peste doua milioane de euro ), scos pe piata in 2019. In acest fel, conform spuselor lui Phil Popham, compania Lotus va putea satisface ambele tipuri de clienti.

Cum va arata modelul accesibil ce va fi scos pe piata de Lotus in 2021?

lotus va scoate pe piata auto un model cu pret accesibil

Stati linistiti! Nu va arata ca in poza de mai sus, cum nici noi nu vom avea Lamborghini la masinile noastre de inchiriat.

Dar, cu toate ca nu avem date extrem de clare despre acest model, ceea ce putem spune este ca... Daca rivalele companiei Aston Martin si Lamborghini au ales ca viitorare modele SUV-urile, din fericire compania Lotus... A ales sa pastreze formatul sport pentru modelul respectiv. Ceea ce mai stim din declaratiile lui Phil, este ca va devia din punct de vedere al design-ului din formatul sport cu doua locuri. Astfel, se presupune ca acest model va avea 4 locuri si destul spatiu in interior.

Din spusele CEO-ului companiei Lotus, acest model va avea o productie anuala intre 1600 si 5000 de exemplare. De asemeni acesta sustine ca pe viitor ne putem astepta ca din partea companiei Lotus sa se produca modele de tip SUV sau sedan. Dar deocamdata este de urmat este acest model, care va fi pana la urma de tipul sport.

Cam atat despre modelul nostru no-name de la compania Lotus. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va recomandam sa aflati mai multe informatii despre serviciul de inchirieri auto fara garantie, prezentat de Rent-4U!


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *