limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Masina preferata a romanului: Alfa Romeo

Home  >  Informatii Auto  >  Masina preferata a romanului: Alfa Romeo

Vom discuta in acest articol despre masina preferata a cetateanului din Romania: Alfa Romeo.

Ne cerem scuze ca am inceput subiectul in aceasta forma, dar... Ne doream sa atragem atentia asupra unor date destul de interesante vis a vis de istoria acestei companii.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa va prezentam: Elemente interesante din istoria companiei Alfa Romeo.

Cine este mai exact Alfa Romeo si ce elemente a adus la imbunatatirea industriei auto?

Alfa Romeo este o companie producatoare de autovehicule din Italia, ce a fost infiintata in anul 1910. In cazul in care nu stiati Alfa este un acronim si nu are nici o legatura cu termenul pe care il stim deja. Aceasta vine mai exact de la "Anonima Lombarda Fabbrica Automobili". Din anul 1911, compania Alfa Romeo a fost in stransa legatura cu tot ceea ce inseamna curse auto,... Reusind prin aceste competitii sa iasa cu mult in evidenta fata de alte brand-uri din Italia.

istoria companiei alfa romeo

De ce apare cuvantul "anonim" in acronimul Alfa si care a fost primul model creat de acest brand?

In articolele noastre precedente ati aflat de conoscutul Adam Opel. El a fost cel care a dat startul pentru infiintarea companiei Opel. Ei bine, in cazul firmei Alfa, fondatorii sunt total necunoscuti. Primii investitori ai acestei companii au ramas anonimi pana la sfarsit. Aceasta forma de anonimat era extrem de raspandita in zona Italiei, in acea perioada.

Care este primul model creat de compania Alfa Romeo si primele evenimente ce au legatura cu acest brand?

Prima masina a fost creata in anul 1910 si avea doar 24 cai putere. Prototipul si modelul a fost realizat de catre Giuseppe Merosi. Acesta a fost inginerul si design-erul de baza pentru Alfa, pana in anul 1926, cand a fost inlocuit de Vittorio Jano. In luna august, 1915, compania Alfa a fost cumparata de antrepenorul italian, Nicola Romeo. Acesta a schimbat si ideologia companiei Alfa, producand si materiale militare pentru razboi. Daca pana in anul 1920, numele companiei era doar Alfa, incepand din acest an,... Numele firmei a devenit Alfa Romeo.

Primul model auto ce a purtat brand-ul Alfa Romeo - Alfa Romeo 20/30 ES Sport

In paragraful de mai sus, am mentionat un model creat in anul 1910. Acesta era doar sub brand-ul Alfa, dar dupa cum ati aflat, numele s-a schimbat din anul 1920. Practic, primul autovehicul ce era sub brand-ul Alfa Romeo a fost Torpedo 20-30. Modelul Torpedo 20-30 era diferit fata de primul model Alfa, creat la inceputul infiintarii. Cu toate acestea, existau anumite modificari destul de bune. Masina avea 67 de cai putere si era destinata claselor superioare, din cauza pretului extrem de ridicat. Ca sa intelegeti mai bine, pretul era de 3 ori mai mare, fata de modelul Ford T ( cea mai cunoscuta masina din acea perioada ).

comparatie intre ford t si torpedo 20 30 alfa

Aceasta masina avea un motor dreptunghiular, cu o capacitate cilindrica de 4250 de cmc. Era totusi, un autovehicul de top, indiferent de pretul extrem de ridicat. Viteza maxima la care putea ajunge era de 130 de km pe ora. Motorul avea patru cilindri, iar pretul extrem de ridicat are o explicatie destul de simpla: Au fost produse doar 124 de modele.

Acest articol este realizat de catre compania noastra de rent a car din orasul Bucuresti. Va vom lasa mai departe cu continuarea articolului1

Ceea ce este cel mai important despre acest model nu are legatura cu piesele ei sau cu performanta, ci... Faptul ca Enzo Ferrari si-a inceput perioada de curse auto intr-o astfel de masina.

Perioada 1920 - 1945 pentru compania Alfa Romeo

In anul 1923 totul avea sa se schimbe in bine si sa evolueze pentru compania Alfa Romeo. Merosi este inlocuit in acest an, ca designer sef. In locul sau vine fostul designer sef al companiei Fiat. Acesta se numea Vittorio Jano, iar pentru mutarea sa a fost nevoie de implicarea marelui pilot de curse, Enzo Ferrari. Prima masina sub sefia lui Jano a fost P2 Grand Prix. Aceasta a castigat campionatul mondial inaugural pentru masinile Grand Prix din anul 1925. Jano a dus compania Alfa la un cu totul alt nivel.

El a revolutionat foarte multe elemente din cadrul autovehiculelor de drum. O serie de cilindrari mici si medii au stabilit, o arhitectura noua pentru motoarele companiei. Constructia era de acasta data din aliaj usor, cu camere de ardere semisferice si came duble aeriene.

Toate aceste proiecte s-au dovedit a fi atat fiabile, cat si revolutionare pentru autovehiculele de drum. Pana la venirea celui de-al doi-lea razboi mondial, Enzo Ferrari a parasit compania Alfa Romeo. El a continuat sa isi construiasca propriile linii de automobile. Acesta a fost inlocuit in cadrul curselor auto de Tazio Nuvolari. In anul 1933, compania Alfa Romeo a fost anexata in totalitate de catre guvern. Ea devenea in acea perioada o adevarata emblema a Italiei.

A avut apogeul in acea perioada prin crearea modelului Alfa 8C. In timpul celui de-al doi-lea razboi mondial, fabrica Alfa a fost bombardata. Au incercat chiar si dupa razboi sa o reconstruiasca si sa ajunga la stadiu de profitabilitate, dar au reusit doar... Dupa finalizarea razboiului.

alfa romeo 8c

Ce nu stiati despre Alfa Romeo ( intr-o ordine cronologica )?

Modelul Alfa Romeo 2000 si piata braziliana

Dupa dezastrul din al doi-lea razboi mondial, compania Alfa Romeo parea sa isi revina. In competitia nou aparuta, Formula 1, masina Tipo 158 Alfetta si conducatorul Giuseppe Farina au castigat prima competitie. In urmatorul an, 1951, Formula 1 era castigata tot de Alfa Romeo, prin Juan Manuel Fangio. La jumatatea anilor 1950, Alfa Romeo a creat o companie numita Fabral. Aceasta a fost construita in Brazilia impreuna cu Matarazzo Group si era destinata producerii autovehiculului Alfa 2000. Intre timp modelul a devenit FMN 2000. Numele s-a schimbat datorita presiunilor politice si a coruptiei braziliene din acea perioada.

Alfa Romeo Giulietta a fost cel mai de succes model Alfa pana in prezent

Giulietta a fost cel mai de succes model sub brand-ul Alfa. Au fost trei versiuni care au revolutionat piata: Tipo 750, Tipo 116 si Tipo 940. Tipo 750 a fost produs din anul 1954 pana in anul 1965 si a fost reconfigurat de 3 ori. Tipo 116 a fost produs din anul 1977 pana in anul 1985, iar Tipo 940 este produsa din 2010 si continua si in prezent.

Alfa Romeo a fost o companie de stat din anul 1933

Din acest an, compania Alfa Romeo a devenit o companie de stat. Ea a fost vanduta in anul 1986, cand a fost cumparata de Fiat.

Cam atat despre compania Alfa Romeo. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul articolului si va recomandam: Cum arata un contract de rent a car si cum sunt pacaliti clientii?


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *