limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Nu A Existat Succes Pentru Compania Opel Dupa 1970

Home  >  Informatii Auto  >  Nu A Existat Succes Pentru Compania Opel Dupa 1970

Ati vazut in articolele trecute cum a aparut compania Opel si cum a reusit sa treaca peste al doi-lea razboi mondial. Din ceea ce am vazut in trecutul acestui brand, putem spune ca a intrat in foarte multe impasuri financiare de-a lungul timpului. Ca sa intelegem mai bine: La doar cativa ani de la achizitia de la General Motors, a venit al doi-lea razboi mondial. Fabrica de baza a fost incendiata, si mai mult de atat… Pana sa fie cumparata de General Motors, compania Opel a intrat in faliment.

De aici, trageti dumneavoastra concluziile. Din punctul nostru de vedere, pentru compania Opel nu a existat succes. A fost un sistem planificat, intr-un cadru riguros ce a avut la baza extrem de multe variabile. Desigur, a trebuit sa existe un gram de noroc, care sa-i permita evolutia acestei firme... Si, acest gram de noroc, pare-se ca a aparut cel mai mult in momentele dificile.

Compania Opel nu a fost de-a lungul timpului, una dintre companiile de top din zona auto. Spre exemplu, pana si in momentul de fata, firme precum Mercedes sau BMW eclipseaza brand-ul Opel, atunci cand vorbim de vanzari. Cu toate acestea Opel a existat pe piata, reusind sa isi pastreze numele in topul producatorilor auto.

Ce abordare a avut compania Opel dupa 1970?

In articolele trecute ati aflat cum a fost cumparata compania Opel, de catre General Motors. Ati vazut cum a trecut peste razboi si cum au ajuns sa produca pana si frigidere.

Compania Opel si Vauxhall, fratii rivali din Europa

Intre anii 1970 si 1980, compania General Motors detinea doua companii: Vauxhall si Opel. Dintre cele doua companii, Opel a devenit pana la sfarsitul anilor 80', cea mai puernica companie europeana, detinuta de GM. Vauxhall a avut un succes mai mare in Mare Britanie. Ea se afla la jumatatea anilor 70', pe locul al 3, in insula britanica. Desigur, in afara de Marea Britanie, filiala Vauxhall nu s-a bucurat de un succes imens.

opel in perioada anilor 70 80

In afara de piata interna din Germania, cele doua companii erau concurente directe. Daca pana la sfarsitul anilor 60', Vauxhall si Opel colaborasera destul de vag... De la jumatatea anilor 70' GM, a preluat ideea de la Ford.

Acesta presupunea unirea, fuzionarea si complementarea produselor ambelor companii. Insemna mai exact, ca aproape toate produsele auto Vauxhall, sa fie inlocuite de cele produse de firma Opel. A fost pastrata pentru Vauxhall, doar camioneta cu platforma Bedford.

Astfel, la inceputul anilor 80', firma Vauxhall si Opel era aproape una si aceeasi. Daca va aduceti aminte la inceputul articolului titlul era: Nu existat succes pentru compania Opel dupa anii 70. Este total adevarat! Cei de la General Motors au reusit sa puna la punct o strategie bine definita, astfel incat compania Opel sa... Evolueze si sa reziste de-a lungul timpului.

Acest articol este furnizat de catre Rent-4U, serviciile tale de inchirieri auto in orasul Bucuresti!

Compania Opel intre anii 70 - 80

Compania Opel a scos in perioada anilor 70 - 80, unele dintre cele mai prestigioase modele. Spre exemplu, modele precum Rekord, Senator, Monza, Manta, Olympia, etc... Fiecare gama in parte a adus extrem de multe vanzari companiei Opel. In randurile de mai jos, veti vedea care au fost cele mai vandute modele si care a fost numarul de exemplare comercializate de aceasta.

  • Ascona A, a fost produsa intre anii 70 - 75. Compania Opel a comercializat 692.000 de autovehicule din aceasta varianta
  • Manta A, a fost vanduta in peste 500.000 de exemplare. Aceasta a fost produsa intre anii 70 si 75, urmand sa fie inlocuita de Manta B, care a fost in continuare un succes imens.
  • Desigur, Manta B a fost vanduta in 500.000 de automobile. Ea a fost produsa intre anii 75 si 88, fiind un model mai fiabil, fata de Manta A.
  • Kadett C este una dintre cele mai vandute autovehicule, produse de compania Opel. Aceasta a fost produsa intre anii 73 - 79 si au fost vandute peste 1,7 milioane de exemplare.

Toate aceste modele au fost cele mai vandute autovehicule pentru compania Opel, in aceasta perioada. Se presupune ca intre 70 si 80, compania Opel a vandut peste 4 milioane de autovehicule. Dintre toate acestea, singura masina care a iesit foarte mult in evidenta si a ramas in istorie a fost Opel GT.

Opel GT, masina care a facut istorie si a revolutionat industria auto

Compania Opel a iesit in evidenta prin modelul GT. Cu toate ca numarul de exemplare vandute nu a depasit 105.000, GT-ul a ramas in istoria Opel ca fiind una dintre cele mai inovative autovehicule, produse de acest brand. Acest model a fost produs intre anii 68 si 73 si a fost construita ca o masina sport cu doua locuri. Masina avea motorul in fata, cu tractiune pe spate. Stilul acestei masini a fost inspirat din Chevrolet Corvette, dar forma finala aratand cu totul diferit.

Este considerata una dintre cele mai bune si mai atragatoare masini Opel si multi critici auto afirma ca: Acest model a revolutionat piata auto prin design-ul ei.

Compania Opel intre anii 1980 si 1990

Intre anii 1980 si 2000, compania Opel a adus pe piata auto foarte multe elemente revolutionare. In anul 1984, a fost prezentat la salonul din Geneva, modelul Opel Rekord 2.3 TD. Aceasta a fost primul autovehicul cu model Turbo. Datele de vanzari, ne arata ca firma Opel a vandut intre anii 80 si 90, peste 7 milioane de exemplare. De asemeni, intre anii 90 si 2000, aceasta a vandut nu mai putin de 13 milioane de autovehicule. Deci, dupa cum putem vedea compania Opel devenise vaca de muls pentru General Motors. Astfel, la inceputul anilor 90, Opel detinea mai mult de 11% din cota de piata.

opel in perioada anilor 80 90

Cum a devenit Opel intre anii 80 si 90, vaca de muls pentru General Motors?

Ca sa intelegem dinainte, General Motors detinea in acea perioada urmatoarele firme: Chevrolet, Cadillac, Opel, Holden si GMC. Dintre toate acestea, compania care producea cel mai mult pentru Europa era firma Opel. In aceasta perioada, Opel avea vandute mai mult de 1,4 milioane de exemplare anual. Era in topul celor mai vandute autovehicule in intreaga Europa. Trebuie sa ne imaginam si sa ne aducem putin aminte de istoria Europei. Imaginati-va ca Europa era impartita in doua: jumatate comunista si jumatate democrata. Partea comunista nu intra deloc in procesul de clienti potentiali, asa ca... Ramaneau pentru vanzare doar statele vestice.

Opel detinea in aceasta perioada peste 11% din piata auto. Era in topul celor mai vandute autovehicule din intreaga Europa, alaturi de Mercedes si Volkswagen. Tot in aceasta perioada a fost produs modelul, care avea sa devina cel mai vandut din istoria Opel. Acesta se numea Opel Corsa, iar... Productia pentru aceasta a inceput in anul 1982, iar o varianta superioara a modelului mai este produsa si in prezent. De-a lungul timpului au fost vandute... Tineti-va bine!!!

18 milioane de exemplare

Dintre acestea, aproximativ 10 milioane au fost vandute in Europa. Desigur, aceasta suma de vanzari se intinde pe o linie de 25 de ani, avand patru generatii ale modelului, dar... Cam de aici ne putem da seama cum a fost compania Opel, vaca de muls pentru General Motors.

Cam atat despre compania Opel. Am vazut in acest articol istoria companiei Opel intre anii 70 si 90. Vom vedea in articolul urmator ce declin a avut compania Opel in urmatorii ani si ce cota de piata detine aceasta in prezent. Va multumim!


Posted in Informatii Auto | Updated on septembrie 16, 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *