limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Nu stiu ce masina electrica sa inchiriez?

Home  >  Informatii Auto  >  Nu stiu ce masina electrica sa inchiriez?

Site-ul nostru ( rent-4u.ro ), a devenit in ultima perioada una dintre cele mai utile surse de informare pentru domeniul de inchirieri auto electrice. Domeniul este inca la inceput si incercam cu aceasta ocazie sa oferim cat mai multe articole utile. Inchirierea unui autoturism electric este in ultima perioada mult mai ieftina, fata de inchirierea unei masini obisnuite. Mai mult de atat, tot mai multa lume se indreapta catre a folosi acest sistem de rent a car. Pe langa diferenta de pret la inchiriere, autovehiculul electric va avea si costul de rent mult mai scazut. Cu toate acestea, sa presupunem ca doriti sa inchiriati un autoturism, iar cu aceasta ocazie veti dori sa alegeti unul electric. Va prezentam acum, pentru ce masina electrica va trebui optati.

Veti realiza aceasta alegere in functie de bugetul dumneavoastra si bazandu-va pe nevoile pe care le veti avea, atunci cand veti inchiria autovehiculul respectiv.

Cum aleg masina electrica pentru inchiriere?

Atunci cand alegeti masina electrica, va trebui sa va concentrati in primul rand asupra bugetului dumneavoastra de rent. Acesta se stabileste la inceputul perioadei de inchiriere si va trebui sa inglobeze urmatoarele elemente:

  • pretul de rent a car pentru toata perioada, atribuita autovehiculului inchiriat
  • suma destinata alimentarii autoturismului inchiriat

Astfel, pentru a avea tot bugetul pus la punct, va trebui sa analizati toate aceste costuri.

Asadar, fara sa mai pierdem timpul, sa explicam cum se alege masina electrica pentru inchiriere, in functie de buget.

Inchiriaza masina electrica in functie de buget

Pe piata de rent a car, nu sunt foarte multe autoturisme electrice. Marea problema este ca nu au fost produse atat de multe modele electrice pana in acest moment.

Cu toate acestea, industria producatoare de autovehicule electrice a evoluat destul de mult in ultima perioada. Astfel, s-a ajuns ca in prezent masinile electrice sa se adreseze mai multor clase sociale. Acum, pe piata de rent a car, exista atat 5 modele de Tesla, cat si vehicule electrice ca Renault Zoe.

Deasemeni, trebuie inteles faptul ca masina electrica ce are mai multe optiuni si o autonomie mai ridicata, va costa mai mult la inchiriere. Din aceasta cauza, va trebui sa privim si acest aspect. Dar, inainte de a ajunge in acest punct, sa vedem cum se alege autovehiculul electric in functie de buget.

Alege masina electrica pentru inchiriere in functie de buget

Prima intrebare pe care trebuie sa o adresam este: cate tipuri de masini electrice exista pe piata de inchirieri auto si ce tarife sunt pentru fiecare in parte.

Modelele pe care Tesla le pune la dispozitie sunt la inchiriere intre 160 si 290 de euro pe zi. Alimentarea acestor masini va costa in cele mai ieftine centre de incarcare, chiar si 25 de Ron. Un alt autovehicul pentru care s-a facut foarte multa reclama in ultimul timp este BMW I3. Acesta s-a remarcat in randul autovehiculelor electrice atat la pret, cat si in autonomia oferita. Tariful de inchiriere pentru acest autoturism este intre 45 si 60 de euro pe zi. Masina respectiva are o autonomie de 288 de kilometri. Inchiriind acest autovehicul, veti economisi foarte mult pe combustibil.

Hyundai Ioniq este o alta masina electrica destul de utila. Tariful de rent pentru acest autoturism pleaca de la 65 de euro pe zi. Deasemeni, pentru perioade mai scurte de inchiriere ( de pana la 3 zile ), pretul de rent va creste la 80 de euro.

Autonomia acestei masini este destul de mare si ajunge la 416 kilometri. Autovehiculul respectiv a ajuns sa se afle in randul celor mai cerute masini din serviciul de rent a car electric.

Nu exista autovehicule electrice cu tarife de inchiriere mai mici?

Desigur. Cele mai populare dintre acestea sunt Renault Zoe si Honda E. Aceste doua masini sunt autoturisme full electric, iar pretul lor de inchiriere nu ar trebui sa depaseasca 35 de euro pe zi. Ele pot fi inchiriate si de persoanele care au un buget de rent mai scazut.

nu stiu ce masina electrica pot sa inchiriez

Inchiriind masina electrica veti iesi mult mai ieftin la final

Chiar daca ne vine sa credem sau nu, serviciul de rent a cat electric este mai putin costisitor, fata de inchirierea unei masini obisnuite. Trebuie inteles faptul ca autovehiculul pe baza de combustibil, va avea costul mult mai ridicat. Noi am realizat un articol, in care se vede foarte clar diferenta de tarife intre inchirierea unei masini electrice si una bazata pe carburant.

In subiectul deschis de noi, am demonstrat ca pentru anumite autovehicule, cu banii cheltuiti pe combustibil, mai pot fi obtinute si alte zile de rent. Dar sa ne intoarcem la subiect...

Acum ca am vazut cum se poate inchiria masina electrica in functie de buget, vom trece mai departe la a...

Afla cum se alege masina electrica pentru inchiriere in functie de necesitate

Dupa cum ati vazut si in randurile de mai sus, autovehiculul electric vine cu anumite caracteristici. Acestea va pot ajuta sau va pot dezavantaja in anumite situatii.

In functie de nevoile dumneavoastra si de scopul pentru care va fi folosit autovehiculul electric, va trebui sa faceti alegerea potrivita. Spre exemplu: Aveti nevoie sa circulati cu o masina cel putin 400 de kilometri intr-o singura zi. Nu aveti foarte mult timp de pierdut pentru incarcare. Astfel, autovehiculul pe care il veti alege pentru inchiriere, va trebui sa aiba o autonomie de cel putin 400 de kilometri.

Trebuie stiut ca in aceasta categorie nu vor intra foarte multe autoturisme. Veti avea aproape orice model de la Tesla, precum si autovehiculul Hyundai Ioniq. Toate aceste vehicule vin cu o autonomie de peste 400 de kilometri. Va conta mai departe care este bugetul dumneavoastra.

Am nevoie sa inchiriez o masina electrica ieftina si cu o autonomie ridicata

Singurul care indeplineste aceste conditii ( credem noi ) este I3 de la BMW. Dupa cum am mentionat si în randurile de mai sus, aceasta masina va putea fi inchiriata cu 45 de euro pe zi. Este una dintre putinele autorisme care se inchiriaza ieftin si ofera un pachet de autonomie consistent.

Mai sunt pe langa acesta, Renault Zoe sau Honda E. Din pacate acestea au o autonomie reala sub 200 de kilometri, cu toate ca pretul de inchiriere nu va depasi 35 de euro pe zi.

Deci, dupa cum vedeti si dumneavoastra, bun si ieftin in serviciul de rent a car electric, va fi reprezentat doar prin BMW I3. Cu toate ca, si acest autoturism este destul de scump pentru inchiriere.

Totusi, pentru ca suntem o companie de inchirieri masini din Bucuresti, ne-am raportat in acest articol la tarifele de inchiriere din capitala. In alte tari, am observat ca aceste servicii pot fi mai ridicate la pret sau mai mici.

Ati vazut de aceasta data cum poate fi aleasa masina electrica pentru inchiriere in functie de buget si de necesitate.

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsitul acestui subiect si speram ca toate informatiile oferite sa va fie de folos!


Posted in Informatii Auto | Updated on august 12, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *