limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Piata de inchirieri auto din orasul Bucuresti

Home  >  Informatii Auto  >  Piata de inchirieri auto din orasul Bucuresti

Piata de rent a car are foarte multe necunoscute. Din aceasta cauza, foarte multe elemente ajung la clienti ca fiind semnul intrebarii. In acest articol vom aduce raspunsuri la cele mai frecvente probleme din domeniul de inchirieri auto. Si desigur, pentru ca nu ne putem raporta la alte piete ( deoarece nu le cunoastem indeaproape ), vom face referire la ceea ce inseamna aceasta nisa pentru orasul Bucuresti.

Elemente ce definesc piata de rent a car din orasul Bucuresti

Orasul Bucuresti are un numar finit de componente, care il caracterizeaza complet. Deaorece aceasta localitate vine la pachet cu anumite substraturi autohtone, serviciul de rent a car a primit si primeste in continuare cateva specificatii.

Trebuie inteles ca in fiecare domeniu sunt componente care il caracterizeaza. Cu toate acestea, in functie de localitate, judet si tara, el se va practica diferit. Din pacate sau din fericire, acelasi context are aceeasi aplicabilitate pentru fiecare domeniu in parte. In randurile de mai jos, vom oferi cateva exemple din alte domenii de activitate, pentru a ne face cat mai expliciti.

De ce in orasul Bucuresti este diferit comportamentul clientilor din piata de inchirieri masini?

Sa luam piata de constructii imobiliare urbane. Vom face comparatie intre doua state mari: Marea Britanie si Statele Unite. In America avem in metropolele mari, cladiri imense impunatoare. Ei sunt asa-zisii zgaraie-nori. Fiind o tara, care nu a avut istorie moderna intinsa pe un trecut indelungat, au putut sa fie structurate cu usurinta aceste imensitati. Ca sa intelegeti mai bine, constructiile impunatoare au fost realizate in zone unde infrastructura permitea aceasta libertate. Pentru ca in anul 1900, orasele americane erau aproape inutilizate, metropolele nu au fost incarcate cu foarte multe elemente urbane.

piata de inchirieri auto din Romania si din orasul Bucuresti

Din pacate, pentru Marea Britanie, nu s-a putut aplica aceeasi situatie. Tara in sine, are un trecut istoric indelungat. In acelasi context se afla si cele mai aglomerate orase din Regat. Pana in anul 1900, o parte din infrastructura era deja conceputa. Mai mult de atat, constructiile imense dintr-un oras mare englez se aflau in centru. In acest caz, o parte din centrul oraselor mari ca Londra, Manchester, Liverpool si Birmingham erau deja ocupate de cladiri cu insemnatate istorica. Astfel, cladirile imense trebuiau sa se strecoare prin constructiile istorice. Din aceasta cauza, toti zgarie-norii din Marea Britanie sunt cu mult mai mici fata de cei din State.

Am dat aceasta explicatie, pentru a va ajuta sa intelegeti ca in orice domeniu de activitate, apar diferente in functie de zona in care acesta se desfasoara. Aceeasi situatie se aplica si in serviciul de inchirieri auto din Bucuresti. Capitala Romaniei, Bucuresti este un oras destul de mare si plin de activitati. El vine la pachet cu anumite tipicitati, care apartin doar acestui municipiu.

60% din clientii de rent a car din orasul Bucuresti sunt cetateni romani plecati la munca in strainatate

De ce este importanta aceasta remarca pentru un client obisnuit de rent a car si cu ce il ajuta?

Ei bine, trebuie sa stiti ca romanii plecati la munca in strainatate au puterea de a dicta pretul pe piata de inchirieri auto din capitala Romaniei. Dupa cum am mentionat si in titlu, 60% din clientii de inchirieri masini din Bucuresti sunt romanii plecati la munca in strainatate. Ei reprezinta in acest domeniu de activitate si in aceasta localitate, marea majoritate din clientela.

Pentru ca ei semnifica grupul majoritar de clienti din serviciul de rent a car, vor avea cea mai mare putere in materie de setare a cererii si a ofertei. Cu totii suntem obisnuiti cu principiul economic, in care cererea si oferta sunt stabilite de numarul de clienti de pe piata. Din pacate sau din fericire ( veti vedea ca exista o parte buna si una rea ), toate aceste elemente duc catre destabilizarea pretului. Astfel, tariful de rent a car din municipiul Bucuresti are cresteri sau scaderi intre 20 si 30%.

Romanii plecati la munca in strainatate vin in tara in perioadele de sarbatori si pe timpul verii

In cazul in care nu stiati, romanii plecati in afara tarii, au depasit granita pentru a obtine un trai mai bun. Ei se intorc in tara pentru a-si revedea familia si pentru a-si realiza concediul bine meritat. Dupa cum stim cu totii, in orice companie zilele de odihna sunt numarate. Din aceasta cauza, majoritatea romanilor isi rezerva concediul respectiv in perioadele de vara sau de sarbatori. Astfel, in domeniul de inchirieri auto din orasul Bucuresti, va creste foarte mult numarul de clienti in aceste perioade ale anului.

Crescand numarul clientilor de rent a car, va duce mai departe la o ridicare a pretului pe ziua de inchiriere. Deasemeni, situatia se aplica invers in momentul in care valul de romani se retrage pentru a-si relua munca. In acest context, numarul clientilor de rent din Bucuresti scade semnificativ. Datorita acestui fenomen, va duce mai departe catre o scadere a tarifului de inchiriere.

Care sunt lunile in care creste sau scade tariful de inchiriere auto din Bucuresti?

Lunile in care se inregistreaza cele mai mici tarife sunt: Februarie, Octombrie, Noiembrie. In aceste luni, majoritatea clientilor care inchiriaza autovehicule in orasul Bucuresti, sunt cei care o fac in scop de business. Deasemeni, tariful creste treptat. In lunile Martie, Aprilie, Decembrie se observa o crestere a tarifului de inchiriere. Dintre ultimele 3 luni enumerate, Decembrie este cea care are cresterea cea mai rapida de clienti. In aceasta luna, numarul clientilor din rent creste de doua ori mai mult.

Astfel, unde cererea depaseste oferta, pretul va fi obligat sa creasca.

Care sunt lunile cu cea mai mare crestere de clienti din piata de rent a car din Bucuresti?

Lunile Ianuarie, Mai, Iunie si Septembrie au cresterea pretului cu 25% mai ridicata, fata de Februarie, Octombrie si Noiembrie. Dupa cum vedeti, tariful creste foarte mult in aceste luni. Cu toate acestea, pretul de rent a car din luni respective nu este cel mai ridicat. Astfel, Iulie si August reprezinta perioada in care tariful de inchiriere este la cel mai inatl nivel. Cauza este simpla: Numarul de clienti este cel mai mare in aceste luni.

Deasemeni, toata Romania si marea majoritate a persoanelor din orasul Bucuresti sunt in concediu in aceasta perioada si cer timp de relaxare. Marea majoritate a romanilor isi iau concediul in lunile Iulie si August.

Cum sunt companiile de inchirieri auto din Bucuresti?

In prezent, peste 95% din companiile de inchirieri auto primesc clientul cum se cuvine. Cu toate acestea, imaginea respectiva nu a fost la fel in ultimele 3 decenii de cand am iesit din comunism. Fiind padurea foarte mare si oferindu-se noi oportunitati pe aceasta piata, au intrat si companii care aveau alte scopuri. Acestea nu pretuiau clientul de rent, iar scopul lor era sa obtina doar profit. Din aceasta cauza, foarte multi clienti ajungeau sa fie pacaliti atunci cand inchiriau o masina.

Cu toate acestea, companiile respective s-au falimentat singure. Trebuie inteles, ca ulciorul nu merge de multe ori la apa. Astfel, majoritatea dintre ele au cedat presiunilor clientilor si s-au retras din acest domeniu de activitate. Deasemeni, altele au intrat cu brio in faliment. Treptat, piata de inchirieri masini din Romania si din Bucuresti s-a schimbat. In prezent sunt foarte multe agentii de rent a car in Romania, care doresc sa schimbe acest curs. Cele mai multe dintre ele se impun prin inovatie, elemente noi aduse pe piata de inchirieri auto din Bucuresti si satisfacerea nevoilor clientului.

Sunt serviciile de rent a car din Bucuresti mai sigure fata de alte capitale din Europa?

Situatia economica globala ne depaseste si nu suntem noi in masura sa oferim aceste informatii. Cu toate acestea, stim ca serviciile de inchirieri masini din Vest si Statele Unite sunt la un alt nivel de calitate. Cu toate acestea, daca este sa discutam de partea de siguranta, avem anumite dubii. Conform ultimelor studii de siguranta, viata este in mult mai sigura in acest moment in Bucuresti, fata de Londra sau Paris. In situatia pietei de rent a car, orasul Bucuresti nu se afla intr-un top de capitale rau famate.

Vom oferi un scurt exemplu: In Londra, Roma sau Paris, 3 din 10 clienti, ce inchiriaza o masina sunt pe deplin nemultumiti. Acest fenomen apare din cauza tepelor. Deasemeni, aceeasi situatie apare si atunci, cand un client inchiriaza un autovehicul si primeste un model dintr-o alta categorie. Dar pot exista si alte modalitati in care clientii de rent a car pot fi nemumultumiti.

La noi, conform ultimului studiu pe piata de rent a car, in orasul Bucuresti doar unul din 10 clienti au fost nemultumiti in ultimul an.

Suntem una dintre putinele firme de inchirieri, care incearca sa aduca transparenta pe piata de rent din Bucuresti. Noi am creat o rubrica numita Politia de Rent a car. Aici veti vedea toate situatiile neplacute prin care poate trece un client din acest domeniu. Acestea au fost toate informatiile oferite de firma noastra Rent-4U. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Updated on mai 26, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *