limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Cum poti pleca cu masina inchiriata in strainatate? | Rent a car ( 2023 )

Home  >  Informatii Auto  >  Cum poti pleca cu masina inchiriata in strainatate? | Rent a car ( 2023 )

Toate persoanele care apeleaza la serviciul de rent a car au nevoie de un autovehicul, care sa fie tot timpul la dispozitie. Chiar daca se deplaseaza in scopuri turistice sau de business, unii clienti vor avea nevoie sa plece cu masina inchiriata in afara tarii. Pe site-ul europa.eu este specificat la Principiul Nediscriminarii, faptul ca agentiile de rent a car isi pot stabili singure preturile si conditiile pentru aceasta optiune. Cu toate acestea, plecarea cu masina inchiriata in strainatate se realizeaza in functie de mai multe situatii.

cum plec cu masina inchiriata in strainatate

Cum plecam cu masina inchiriata in strainatate in serviciul de rent a car? ( informatii actualizate pentru 2023 )

Cele doua situatii din serviciul de inchirieri, in care se poate iesi cu masina in strainatate sunt urmatoarele:

Tineti minte: Pentru a pleca cu masina inchiriata in afara tarii, se vor aplica anumite taxe si un set special de cerinte pentru fiecare situatie in parte. Fiecare agentie va pune in practica propriul set de conditii si tarife.

Exceptie de la regula: Plecarea cu automobilul inchiriat in afara tarii, nu va fi permisa de companiile de rent a car Bucuresti Otopeni, daca masina se incadreaza intr-o anumita gama. Autovehiculele sport sau de lux, a caror vaoare depasesc 100.000 de euro la achizitie nu pot circula in afara tarii noastre. Acest principiu il aplicam atat noi, cat si restul agentiilor de inchirieri masini.

Plec cu masina inchiriata in afara tarii, dar voi aduce vehiculul inapoi la flota

plec cu masina inchiriata in afara tarii si voi aduce inapoi autovehiculul

In aceasta situatie vor trebui stabilite cateva conditii. Aceste reguli se aplica atat de agentia Rent-4U, cat si de celelalte companii de inchirieri masini.

Se va face o delegatie din partea firmei de rent a car ( acord scris ), pentru ca tu sa iesi cu masina inchiriata in strainatate

cum plec cu masina inchiriata in strainatate

Pe langa contractul de rent a car semnat de ambele parti, compania de inchiriere va trebui sa isi dea acordul ca tu sa poti iesi din tara. In exemplul nostru ( firma de inchirieri din Bucuresti ), agentia va trebui sa emita o delegatie pentru ca tu sa poti parasi granitele Romaniei. De asemeni, clientul trebuie sa respecte toate conditiile procesului de rent.

Firma de rent a car permite plecarea cu masina in strainatate doar pe baza unei garantii auto

serviciul de rent a car extern si cum se pleaca cu masina inchiriata in strainatate

Asadar, serviciul de inchirieri auto fara garantie nu se va aplica in aceasta situatie. Pentru ca vehiculul sa circule in afara tarii, va fi nevoie de acest fond de incredere. Nici o agentie nu va putea permite ca masina inchiriata sa plece in strainatate, daca nu exista acest depozit. De asemeni, acesta este diferit si se aplica in functie de valoarea masinii inchiriate.

Vehiculul inchiriat va iesi din tara, doar pe baza unui kilometraj stabilit | Rent a car

ce trebuie facut daca plecati cu masina inchiriata in strainatate

Trebuie inteles faptul ca o masina care va circula in afara tarii, poate ajunge la mii de kilometri. Nici o agentie de rent a car nu vrea un asemenea eveniment. Nu ne dorim sa inchiriem un autovehicul pentru 100 de euro, care sa se intoarca din strainatate cu 2500 de kilometri parcursi dupa 4 zile de inchiriere. Daca am aplica acest context, am falimenta in mai putini de 6 luni fiecare. Astfel, cand masina inchiriata va pleca in afara tarii, se va stabili un numar de kilometri pentru toata perioada de inchiriere. Ce va fi in plus, va fi taxat suplimentar.

Plec cu vehiculul inchiriat in strainatate si il voi lasa pentru Drop-off ( Rent a car 2023 )

rent a car si plecarea cu vehiculul inchiriat in strainatate drop-off in afara tarii

Desi acest sistem de rent a car nu este oferit de catre orice companie de inchiriere, noi il punem in practica. Serviciul se numeste One-Way-Rent si se inchiriaza doar pe baza cardului de credit si a unei garantii. La fel ca si in prima situatie, vor fi alicate aceleasi conditii. Desigur, fiecare agentie va permite serviciul respectiv doar pentru anumite tari. De asemeni, pe langa taxele propriu-zise se vor pune in practica costurile de Drop-Off. Acestea se stabilesc in functie de fiecare tara in parte. Spre exemplu: La firma noastra, taxa de Drop-Off pentru Grecia va fi de 300 de euro. Pe langa aceasta, se va mai adauga pretul pentru a circula in tara respectiva.

Unde va trebui sa las autovehiculul inchiriat, daca am Drop-off-ul in alta tara?

Pentru aceasta actiune, trebuie sa urmati obligatoriu datele agentului de rent a car. El va vizualiza traseul masinii prin GPS si va putea sa gestioneze parcarea intr-o zona privata. In cazul in care nu exista aceasta parcare, va indica locatia de stationare a unei zone supravegheate video. Urmati cu atentie indicatiile agentului de rent a car, deoarece in cazul furtului sau vandalizarii, dumneavoastra veti responsabil.

Ce taxe se aplica daca vreau sa plec cu masina in afara tarii in serviciul de rent a car?

Tara Destinatie Cu Intoarcere Cu Drop-Off
Ungaria 100 de euro 350 de euro
Serbia 100 de euro 350 de euro
Bulgaria 100 de euro 300 de euro
Grecia 100 de euro 400 de euro
Franta 150 de euro 450 de euro
Spania 200 de euro 550 de euro
Germania 150 de euro 450 de euro
Slovacia 100 de euro 350 de euro
Portugalia 200 de euro 550 de euro
Slovenia 100 de euro 350 de euro

* Pentru alte tari, tarifele se vor discuta la telefon.

Ce va trebui sa indeplinesc ca si client pentru a iesi cu masina inchiriata in strainatate?

Primul si cel mai important dintre toate, va trebui sa informati agentul de rent a car pentru aceasta operatiune. Pentru acest lucru, firma de inchirieri va trebui sa va furnizeze documentatia corecta, informatiile necesare, asigurarea valabila pentru acea zona, precum si restul actelor specifice. Vehiculul va trebui sa se conformeze unor reguli speciale de circulatie din tara respectiva. Spre exemlu: Pentru Elvetia se vor aplica alte reguli ciculatie.

Daca doriti sa circulati in tari din afara Uniunii Europene cu vehiculul inchiriat, iar permisul de conducere nu este european sau international,... va trebui sa vedem daca documentul este valabil in statul respectiv. Un exemplu: Permisul de conducere romanesc nu este valabil in Rusia.

Pentru ca ne apropiem de final, va recomandam un pachet nou de inchiriere. Este vorba de aceasta data despre serviciul de rent a car electric.

Acestea au fost toate informatiile necesare pentru a iesi cu masina inchiriata in strainatate. Toate datele sunt actualizate pentru anul 2023. Am dorit sa acoperim orice element ce are legatura cu acest subiect. De asemeni, va multumim ca ati ajuns cu noi pana la final si va dorim in continuare: Drum Intins!


Posted in Informatii Auto | Updated on martie 09, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *