limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Rent a car | Cum sa nu aveti riscuri si probleme la inchirierea unei masini?

Home  >  Informatii Auto  >  Rent a car | Cum sa nu aveti riscuri si probleme la inchirierea unei masini?

Pe piata de inchirieri auto din Bucuresti sunt foarte multe agentii de rent a car. Fiecare dintre acestea vor sa arate serviciile intr-o maniera cat mai avantajoasa pentru client. Cu toate acestea, foarte putine dintre ele incearca sa ajute clientul cu informatii utile. Din cauza lipsei de transparenta, apar riscuri si probleme la inchirierea unui autovehicul.

In acest articol, vom oferi un ghid pentru client, ce il va ajuta sa se fereasca de eventualele dificultati si neintelegeri ce pot aparea la inchirierea unui autoturism. Vor fi sfaturi practice pentru a va feri de penalizari si pentru a alege corect compania de inchirieri masini.

Ce trebuie urmarit atunci cand inchiriezi un autovehicul?

Primul pas pe care il faci, atunci cand inchiriezi un autovehicul, este sa alegi compania de rent a car. Noi am publicat un articol in trecut, care arata cum se alege corect o firma de inchirieri auto. De asemeni, un alt articol publicat de noi in trecut, face referire la partea de incredere pe care ar trebui sa o prezinte o firma de inchirieri masini.

Vom crea de aceasta data un scurt rezumat in ceea ce priveste alegerea unei companii de rent a car. Nu dorim sa va plictisim, dar este totusi primul pas pentru a evita riscurile ce apar in serviciul de rent.

Cum se alege corect firma de inchirieri auto?

Cele mai multe dintre agentiile de rent a car, isi promoveaza afacerea prin intermediul motorului de cautare Google. El ajuta sa gasiti in acelasi loc, cat mai multe firme de acelasi profil. Va trebui sa tastati serviciul de inchirieri auto + localitatea in care veti dori sa inchiriati autoturismul respectiv. Platforma va afisa doar agentiile din localitatea aleasa.

Urmatorul pas, va fi analiza recenziilor si a comentariilor ce apartin firmelor de rent. Cele mai multe dintre ele vor fi listate pe platforma Google My Business si Google Maps. Intrand pe conturilor firmelor de rent, veti putea vedea ce recenzii va prezenta fiecare in parte.

Alegeti firmele de rent a car cu nota peste 4,3, ce are comentarii pozitive

Atat Google Maps, cat si Google My Business prezinta notele lasate de fiecare client de rent a car. Din aceasta lista puteti alege intre 4 si 6 companii, cu media notelor peste 4,3. Trebuie inteles ca firmele de rent ce pun pret pe parerile clientilor, vor dori sa obtina note pozitive. Din pacate sau din fericire, acestea se obtin doar prin servicii de calitate.

Toate aceste agentii alese de dumneavoastra, vor trebui sa aiba comentarii pozitive. Pentru a afla aceste informatii, va trebui sa vedeti cateva din recenziile cumparatorilor. In lista respectiva, veti afla care este parerea reala a acestora. Acum ca ati ales agentiile de inchirieri auto, va trebui sa analizati ofertele fiecareia dintre ele.

Analizati ofertele fiecarei agentii de rent a car, pentru a nu avea probleme la sfarsitul inchirierii

cum sa nu intampinati riscuri si probleme la inchirierea unei masini

Fiecare companie de inchirieri masini va avea dreptul sa puna orice tarife doreste. Pentru a evita preturile ce depasesc bugetul, va trebui sa solicitati ofertele de preturi de la fiecare agentie in parte. Cu toate acestea suntem in anul 2022, iar toate firmele de inchirieri au listate preturile pe site-urile proprii.

Astfel, la fiecare agentie va trebui sa analizati tarifele de inchiriere. Puteti sa vedeti ce garantii auto practica pentru autoturismul ales de dumneavoastra. De asemeni, in situatia in care veti dori sa inchiriati masina fara garantie, trebuie sa aflati daca este disponibil acest pachet.

Am ales firma de rent a car. Ce trebuie sa fac mai departe pentru a nu intampina probleme?

Urmatorul pas ce trebuie urmat are legatura cu analiza ofertelor. Va trebui sa vedeti daca preturile afisate pe site-urile de inchirieri auto se potrivesc cu cele reale. Pentru a nu intampina probleme, va trebui sa sunati la agentie dupa ce ati realizat rezevarea. Aici veti intreba daca preturile afisate sunt cele practicate.

Din momentul in care sunteti de acord cu tariful comunicat de agentul de inchirieri auto, va trebui sa...

Ce va trebui facut, o data ce am ales compania de inchirieri masini si am fost de acord cu pretul stabilit?

Pentru a nu avea probleme in momentul in care va prezentati la ridicarea autovehiculului inchiriat, va trebui sa solicitati dinainte contractul de rent a car. In acest document, veti gasi toate datele de inchiriere si toate conditiile de rent aplicate de compania respectiva. Citirea acestui act este mai mult decat importanta. Ca sa intelegeti mai bine, in orice padure va exista si uscaciuni.

Agentiile de rent a car aplica penalitati pe baza contractului de rent. El va fi semnat de fiecare data intre agentie si client. Pe piata de inchirieri auto, au fost intampinate cateva situatii in care utilizatorii de rent au fost taxati suplimentar. Si in toate aceste cazuri, nici unul dintre ei nu au revizuit contractul de inchiriere. Din aceasta cauza, va trebui sa cititi acest document, inainte de a prelua masina inchiriata.

Cititi contractul de rent a car pentru a nu avea surprize la inchirierea masinii

Indiferent daca este o agentie care practica servicii de rent a car in Otopeni sau in Monte Carlo, va trebui sa aiba la dispozitie un draft de contract. El trebuie cerut tot timpul, dinainte de a ridica masina inchiriata.

In contractul de inchiriere vor fi trecute toate datele de rent. Veti avea aici, partile ce vor participa la executarea acestui serviciu. De asemeni, vor fi trecute conditiile de inchiriere, de predare si returnare ale autovehiculului, de utilizare a masinii inchiriate, etc. Tot in acest document veti gasi penalitatile ce se vor aplica, atunci cand nu respectati conditiile din contractul respectiv.

Pe scurt, primul lucru pe care trebuie sa il analizati este categoria de varsta. In cazul in care sunteti sub 25 de ani, va trebui sa vedeti daca firma accepta clientii din aceasta rubrica. Daca va fi de acord cu clientii respectivi, trebuie sa aflati ce taxa suplimentara va aplica. Urmatorul pas pe care trebuie sa il urmariti este limita de kilometri.

Urmariti limita de kilometri in contractul de rent a car

Majoritatea companiilor de inchirieri nu practica limita de kilometri la inchirierea masinii. Cu toate acestea, sunt anumite agentii care doresc ca autovehiculele lor sa reziste mai mult in parcul auto. Cele mai multe dintre ele, care aplica aceasta delimitare, o pun la 300 de kilometri. Citind contractul de inchiriere, veti stii sa nu o depasiti.

Un alt element pe care ar trebui sa il stiti referitor la masina inchiriata, este ca va trebui adusa in aceleasi conditii.

Aduceti masina inchiriata la fel cum ati primit-o

Una din conditiile de baza pe care clientul de rent a car va trebui sa o respecte, este returnarea masinii in aceeasi stare in care a fost primita. Ea va trebui sa fie curata si va trebui sa aiba aceeasi cantitate de combustibil ca atunci cand a fost ridicata. In cazul in care nu este respectata aceasta conditie, vor intra in vigoare clauzele din contract.

Acesta a fost articolul nostru. Speram sa nu va fi plictisit cu informatii inutile...

Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va recomandam pentru relaxare cele mai frumoase destinatii turistice din Europa de Sud-Est!


Posted in Informatii Auto, Politia de Rent a Car | Updated on octombrie 22, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *