limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Si-a revenit serviciul de inchirieri auto din pandemie ( anul 2022 )?

Home  >  Informatii Auto  >  Si-a revenit serviciul de inchirieri auto din pandemie ( anul 2022 )?

Intr-un articol trecut am discutat despre ceea ce se întâmplă cu serviciul de rent a car în perioada pandemiei. Am văzut dezastrul economic provocat de Covid-19 și de restricțiile impuse asupra societății economice. Deoarece sectorul turistic a fost suspendat, iar zborurile aeriene au fost blocate, domeniul de închirieri auto nu a putut funcționa. Chiar și în perioada când au fost slăbite aceste limitări, serviciul de rent nu a putut merge la capacitate maxima.

Cu toate acestea, consideram ca pandemia a trecut sau cel puțin au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot circula fara masca, iar activitatile economice sunt in functiune 100%. Pentru piata de rent a car, putem spune ca a fost reluata intreaga activitate, numai ca repercursiunile cauzate de Covid se resimt si astazi.

Cum se comporta piata de inchirieri auto dupa perioada pandemiei?

In timpul pandemiei, foarte multe companii de rent a car au inchis activitatea. Deasemeni, alte agentii de inchirieri masini s-au orientat catre alte domenii de activitate. Era normal sa intelegem ca atunci cand se iveste un dezastru economic, va trebui sa te adaptezi. In astfel de situatii, ajustarea serviciului este mai mult decat necesara, pentru a putea supravietui.

vedeti daca domeniul de inchirieri auto a revenit la normal dupa pandemie

In trecut, noi am realizat un articol mai detaliat, in care aflam ce s-a intamplat cu firmele de inchirieri auto in perioada pandemiei. Toate companiile de inchirieri auto au avut de suferit. Pe piata din Romania, firmele din acest domeniu au avut activitatea redusa la mai putin de jumatate. Inainte de a vedea, cum si-au revenit birourile de inchirieri auto din aceasta catastrofa, vom afla in primul rand prin ce-au trecut si care a fost transformarea suferita.

Cum au avut de suferit firmele de inchirieri masini din Romania in perioada Covid-19?

Dupa cum am menționat și in randurile de mai sus, majoritatea agențiilor de rent a car din România a trebuit sa se adapteze. Unele dintre acestea au adăugat la domeniul de activitate pe care îl aveau deja, și vânzarea de automobile. Era de înțeles ca o data ce nu se mai putea închiria autovehicule, flota de rent nu avea cum sa aibă aceeași capacitate. Astfel, în anii 2020 și 2021, foarte multe companii de închirieri masini au devenit firme de vânzări auto. Spre exemplu, Rent-4U, agenție de rent a car din orașele București și Otopeni a vândut în acea perioada peste 50% din flota auto. Cazurile altor companii de rent din România au fost cu mult mai grave. Unele dintre ele au rămas dupa acești doi ani, cu 20% din flota de închirieri.

Astfel, în toată aceasta perioada, aproape nu au mai fost autovehicule de închiriat. Motivele au fost destul de simple: multe agenții s-au orientat către alte activități adiacente, iar altele au vândut aproximativ toată flota auto.

În rândurile următoare, va vom oferi câteva exemple de companii de închirieri mașini, care au adaugat alte activități pe lângă serviciul de rent.

Firme de rent, ce s-au orientat catre alte domenii de activitate in perioada pandemiei

Prima de pe lista noastră este Hertz. Aceștia au dezvoltat în perioada Covid-19 un departament separat pentru vânzarea de automobile. O alta firma care a adăugat un alt domeniu de activitate a fost Autonom. Aceasta s-a asociat Emag-ul și au format impreuna compania Tazz, specializata în livrarea de mâncare.

Și ultima din lista noastră este Sixt. Ei au pus in aplicare un sistem de finanțare prin leasing.

Cum si-a revenit serviciul de rent a car dupa pandemie?

In prezent putem spune ca piata are o capacitate de 60%, fata de anul 2019, cand piata functiona la parametrii normali. Cu toate acestea, agentiile de inchirieri auto isi doresc ca piata sa revina normal. Aceasta dorinta se observa din comportamentul firmelor. Marea majoritate a birourilor de inchirieri, care si-au schimbat obiectul de activitate au revenit la ceea ce stiau mai bine: sa inchirieze masini.

Deasemeni, foarte multe companii din acest domeniu de activitate, care erau in prag de faliment au inceput sa fie redeschise. Cu toate acestea, serviciul de inchirieri auto a ajuns sa fie destul de subrezit.

Ce modificari a suferit piata de inchirieri auto dupa pandemie?

Serviciul de inchirieri auto a ramas cu o flota incompleta. In prezent, cele mai multe dintre agentiile de inchirieri auto au jumatate din flota normala. Cu toate acestea, comenzile au inceput sa apara, iar clientii au revenit pentru a inchiria autovehicule. Din pacate, s-a ajuns ca in prezent sa nu poata sa fie satisfacuta toata clientela.

Acum, in anul 2022, in perioada de vara, cererea din domeniul de inchirieri auto a crescut foarte mult. Cu toate acestea, nu toate persoanele vor beneficia de acest serviciu.

Flotele auto din firmele de inchirieri sunt ocupate pana in luna septembrie a anului 2022. Partea complicata este ca intregul domeniu abia incepe sa isi revina. Acest lucru inseamna ca va mai fi nevoie de o perioada, pentru ca agentiile de inchirieri sa isi reintregeasca flota auto.

Cand va reveni piata de inchirieri auto la normal?

Este posibila ca toata aceasta refacere sa mai dureze cativa ani. Ganditi-va ca vorbim de achizitia unor autovehicule, care sunt cumparate de agentiile de inchirieri. Mai mult de atat, sunt companii care aveau in flota un numar de peste o mie de automobile. Dupa pandemie, acestea au mai ramas cu cateva sute de vehicule. Trebuie sa intelegem ca este foarte dificil sa se aduca totul la normal si este nevoie de un timp de recuperare.

Avem situatii in care clientii de rent considera ca agentiile sunt foarte solicitate si au un profit urias in perioada aceasta. Din pacate, situatia nu este atat de roz. Ele au ramas fara o parte consistenta din flota si drept urmare nu mai au posibilitatea de a inchiria acelasi numar de masini.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data, ce s-a intamplat cu firmele de rent a car dupa perioada de pandemie. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la final!


Posted in Informatii Auto | Updated on iunie 16, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *