limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. Nalbei, nr. 37
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Serviciul de rent a car aplicat pentru masinile electrice

Contactati-ne la numarul de telefon de mai jos, pentru a intra in contact cu un agent de inchirieri masini specializat in autovehicule electrice. Va multumim!

+4074-127-1233

CONTACTEAZA-NE PENTRU A INCHIRIA O MASINA ELECTRICA!

In urma cu cativa ani au fost produse primele automobile electrice. O data ce acestea au aparut pe piata, firmele de rent a car au dorit sa vada daca exista sustenabilitate, pentru adaugarea lor in domeniul de inchirieri auto. Testarea autovehiculelor electrice in zona de inchirieri masini a inceput in urma cu cativa ani. Aceasta testare se executa si in prezent, in randul firmelor mari de inchirieri auto. Se observa o dorinta imensa a companiilor de rent a car, de a inlocui autovehiculele conventionale cu autoturisme electrice. Numai ca...

Cat de bine se preteaza masinile electrice asupra nevoilor din rent a car?

In urma cu 8 ani, a fost realizat un studiu de cei de la Enterprise. Acestia au inchiriat doar autovehicule electrice pe o perioada de doua luni. Toata aceasta activitate, nu a fost in favoarea masinilor electrice. Clientii s-au speriat ca pot ramane fara baterie, inainte de a ajunge la statia de incarcare. Ei au dorit sa inlocuiasca masinile electrice inchiriate, cu autovehicule conventionale. Dar, daca analizati foarte bine ceea ce am scris, ati spune: Ok. S-a intamplat acest fenomen in anul 2013 ( in urma cu 8 ani ). De atunci si pana acum, tehnologia aplicata asupra masinilor electrice a evoluat enorm.

evolutia masinilor electrice pe piata de rent a car din romania

Ei bine,... Cat de mult a evoluat aceasta piata si daca pot satisface masinile electrice, nevoile clientilor din rent a car, vom vedea in randurile urmatoare.

Cum se comporta autovehiculele electrice in sistemul de inchirieri auto din afara Romaniei?

Putem incepe prin a va spune ca sunt doua tipuri de compani,i care inchiriaza masini electrice in afara tarii noastre:

  • companiile mari, care ofera pe langa autovehiculele lor clasice si cateva masini electrice
  • firme de inchirieri auto, care s-au axat de la inceputul activitatii lor pe inchirierea automobilelor electrice

In general, piata de rent a car este foarte diversicata, iar unde va fi cerere va aparea si oferta. In situatia companiilor de rent a car mari, ele pun la dispozitie un numar modic de masini electrice. Acestea pot fi inchiriate in tari precum: Italia, Spania, Germania, Marea Britanie, Franta si Olanda. Autovehiculele electrice din flota lor, sunt in raport de 1 la 15. Acest fapt, inseamna ca 15 masini din flota unei firme mari de rent a car, una este electrica. Raportul este putin mai ridicat in zona Olandei, care a ajuns in prezent sa devina de 1 la 10.

Cu toate acestea, in continuare masinile electrice nu sunt foarte cerute de clientii de pe piata de rent a car din afara.

Cum va fi viitorul pietei de rent a car, o data cu introducerea masinilor electrice?

Totul pare sa fie crescendo, pentru autovehiculele electrice. Conform celor de la businesswire.com, se anticipeaza ca in anul 2024, aceasta piata sa detina o valoare de peste 7 miliarde de dolari. In momentul de fata, valoarea nisei este minuscula, comparativ cu suma din viitor. In prezent, piata de inchirieri masini pentru autovehicule electrice beneficiaza de un total de 4,8 miliarde de dolari. Daca ne uitam la pretul ei, observam foarte clar ca este o suma destul de mica pentru o piata worldwide.

Cu toate acestea se anticipeaza o crestere de aproximativ 10% in fiecare an. Astfel, pana la sfarsitul anului 2024, aceasta isi poate dubla capacitatea. Conform previziunilor din domeniul de inchirieri auto, se anticipeaza cresterea pietei de rent a car la 103,75 miliarde de dolari. Astfel, procentul inchirierilor masinilor electrice va ajunge la 7% din valoare totala a pietei.

Pe ce ne bazam, cand oferim astfel de previziuni?

In primul rand, toate preconizarile noastre sunt bazate pe site-ul businesswire.com. In al doi-lea rand, clientii de rent a car devin din ce in ce mai constienti de mediul inconjurator si de protejarea lui. De asemeni, infrastructura din aceasta directia se va dezvolta din ce in ce mai mult. Acest element, va transforma din inchirierile masinilor electrice un concept mult mai fiabil.

Care este pulsul Romaniei, referitor la inchirierea masinilor electrice?

Sa incepem in primul rand cu ce se intampla mai exact pe piata de rent a car din Bucuresti, referitor la inchirierea masinilor electrice. Acum, in momentul de fata nu exista nici o companie care sa inchirieze masini electrice in sistemul de rent a car clasic. Ce inseamna modulul clasic de inchirieri masini? Simplu: Vrei sa inchiriezi o masina? Comanzi inchirierea ei, dupa care te vei duce pentru a o ridica. O conduci pentru cate zile ai decis sa o inchiriezi, iar la sfarsit de tot, predai autovehiculul companiei de unde ai inchiriat-o.

Simplu, scurt si la obiect!

In prezent, toate companiile care inchiriaza autovehicule electrice, le inchiriaza pe ora sau pe kilometru. O totala bataie de cap, pentru inchirierea normala a unei masini. Mai mult de atat, pentru clientii care vor sa inchirieze pur si simplu o masina electrica, nu este deloc fair play.

Elemente negative ce apar pe piata din Bucuresti, referitor la inchirierea masinilor electrice

Masinile electrice, care sunt in prezent in procesul de rent a car ( daca se pot numi asa ) au un tarif de inchiriere de aproximativ 0,7 Ron pe minut. Ele pot fi inchiriate si pentru o zi intreaga, dar nu pot depasi granitele anumitor zone din orasul Bucuresti. Pe zi, ele au un tarif de inchiriere de 150 de Ron, cu un numar limitat de kilometri.

Dupa cum vedem, acest lucru nu mai inseamna rent a car. Clientul care inchiriaza o masina, doreste sa se bucure de masina inchiriata pentru toata ziua. El nu trebuie sa stie ca va fi taxat suplimentar, daca va conduce mai mult in ziua respectiva. De asemeni, la nici o companie de rent a car nu exista numar limitati de kilometri. Aceasta forma de inchirieri, va trebui sa se aplice si pentru inchirierea masinilor electrice.

Mai mult de atat, clientul va trebui sa circule oriunde si oricum. Nu va trebui restrictionat de o anumita zona. Conceptul de rent a car este foarte strans legat de turism si de calatoriile pentru afaceri. Aceste doua elemente, presupun ca va trebui sa ai tot timpul un autovehicul la dispozitie. Astfel, indiferent de zona in care vei calatori, va trebui sa ai automobilul inchiriat la dispozitia ta!

Preconizari din viitor pentru piata de inchirieri masini electrice din Romania

Credem ca in urmatorii ani, companiile de rent a car vor aduce din ce in ce mai multe autovehicule electrice in flota lor. Exista posibilitatea ca pe viitor, companiile de inchirieri auto din aceasta tara sa adopte o pozitie mai activa, referitoare la piata de masini electrice. De aceea, tindem sa spunem ca in anul 2024, una din 10 masini inchiriate, vor fi autovehicule electrice.

De asemeni, piata de rent a car din Romania este evaluata in prezent la 80 de milioane de euro. Se preconizeaza ca in anul 2024, aceasta va ajunge la 95 de milioane de euro. Cresterea pentru autovehiculele electrice nu va fi la fel de rapida ca in afara tarii. Acest fapt este din cauza evolutiei foarte precare pentru infrastructura din aceasta directie. Cu toate acestea, din cei 95 de milioane, 3 milioane de euro pot fi obtinuti in 2024 din rent a car electric. Totul va depinde de modul in care evolueaza infrastructura din aceasta directie.

Acesta a fost articolul nostru despre piata de rent a car pentru masinile electrice. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va dorim ca de fiecare data drum intins!


Posted in Informatii Auto | Updated on august 15, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *