limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Soferul aditional la inchirierea unei masini ( rent a car )

Home  >  Informatii Auto  >  Soferul aditional la inchirierea unei masini ( rent a car )

In serviciul de rent a car, termenul de sofer aditional face referire la persoana / persoanele trecute in contractul de rent a car, ce au dreptul sa conduca masina inchiriata. Soferul aditional nu va trebui confundat cu utilizatorul principal al masinii inchiriate. Acesta sau acestia vor trebui sa apara in contractul de inchiriere, pentru a putea conduce autoturismul inchiriat. De precizat inainte de a intra in subiectul articolului: Masina inchiriata va putea fi condusa doar de persoanele stipulate in documentul de prestari servicii.

In acest articol, vom raspunde la orice intrebare ce are legatura cu optiunea de sofer aditional in rent.

Soferul aditional in serviciul de inchirieri masini ( 2023 )

Orice persoana, ce va inchiria un autoturism va trebui sa indeplineasca un set definit de conditii. De asemeni, orice persoana care va conduce vehiculul inchiriat, va trebui sa se incadreze intr-un set definit de cerinte. Indiferent daca este soferul aditional sau cel principal al masinii inchiriate, ei vor trebui:

  • sa detina permisul de conducere de cel putin un an
  • sa aiba varsta minima de cel putin 23 de ani
conditiile soferului aditional din serviciul de inchirieri masini

Acestea sunt cele doua conditii principale. Ele se vor aplica atat pentru soferul principal, cat si pentru cel aditional. Cu toate acestea, regula varstei nu se aplica la fel pentru orice agentie de inchirieri masini. In cazul companiei noastre de rent a car Otopeni, Rent-4U, varsta minima obligatorie este de 20 de ani.

O alta cerinta obligatorie pentru clientii de rent si soferii aditionali, este ca toate actele sa fie valide, putand totodata fi folosite in sectorul de inchirieri auto. Noi am realizat un articol, care pune la punct toate informatiile despre actele din domeniul de inchirieri masini.

Pentru a nu deschide un subiect separat, vom explica pe scurt cum va trebui sa arate documentele ce vor trebui prezentate de soferul aditional in pachetul de inchirieri.

Actele necesare pentru soferul aditional in serviciul de rent a car

Utilizatorul aditional din serviciul de inchirieri masini va trebui sa aiba valide urmatoarele documente:

  • cartea de identitate
  • permisul de conducere

Copiile actelor respective vor fi atasate la contractul de inchiriere auto. In cazul in care actul de identitate nu este prezent, soferul va trebui sa prezinte pasaportul. Toate aceste documente vor trebui sa fie valide si nedeteriorate. De asemeni, pentru ca soferul aditional sa conduca masina inchiriata, va trebui sa detina permis de conducere european sau international.

soferul aditional la inchirierea unui autovehicul

Permisul va trebui sa contina poza detinatorului si va trebui sa specifice categoria de vehicul pentru care se permite sa conduca.

Care sunt costurile pentru a adauga soferul aditional in rent a car?

Marea majoritate a firmelor de inchirieri masini percep un comision cuprins intre 10 si 20 de euro pe zi. Suma de inchiriere se aplica pe ziua de rent si se calculeaza in functie de varsta si experienta conducatorului auto. Spre exemplu: Pentru clientii sub 23 de ani, costurile respective pot fi mai ridicate.

De asemeni...

Fiecare companie de inchirieri masini isi poate seta de una singura tariful pentru soferul aditional

Aceasta taxa face parte in serviciul de rent a car si se incadreaza la costuri extra. Atat in Uniunea Europeana, cat si in Statele Unite, aceste tarife sunt setate de agentiile de rent a car.

Facem de aceasta data o mica paranteza pentru a va prezenta cele mai importante 11 sfaturi din serviciul de rent a car. Articolul este construit pentru a ajuta clientul de inchiriere auto si a-i oferi cele mai bune indicatii. Revizuind acest subiect, veti stii cum sa accesati reduceri consistente din acest sector. Revenind la subiect...

Pentru anumite agentii, comisionul pentru soferul aditional se poate reduce la zero.

Cand nu se plateste costul pentru sofer aditional in serviciul de inchirieri masini?

Soferul aditional poate elimina costul extra, daca detine autorizatie de transport. Anumite agentii de inchirieri masini anuleaza pretul pentru sofer aditional, daca acesta prezinta aceasta autorizatie. De obicei, aceasta regula nu se aplica la toate companiile de inchirieri masini.

Pentru a afla daca aceste costuri sunt anulate, va trebui sa cercetati dumneavoastra personal si aflati ce agentie anuleaza acest cost.

Cine va fi responsabil pentru accident, daca soferul aditional a produs paguba?

Soferul principal este raspunzator de toate elementele vehiculului inchiriat. Intr-un articol separat, am descris mai bine ce trebuie facut in cazul in care faceti accident cu masina inchiriata.

Asadar, indiferent daca dauna a fost produsa de soferul aditional, clientul principal va raspunde de acoperirea daunei. Pe numele lui va fi inregistrat contractul de rent si tot pe numele acestuia se va bloca garantia pe cardul de credit.

Rent-4U ofera si serviciul de inchirieri masini fara garantie. Acest pachet anuleaza depozitul auto in totalitate.

Cati soferi aditionali pot fi stipulati in contractul de inchiriere?

Chiar daca pare ca avem posibilitatea sa trecem un numar nelimitat de soferi aditionali, din pacate regula nu se aplica prin aceasta forma. Fiecare companie de rent a car va trece cel mult 3 soferi. Trebuie mentionat, ca pentru fiecare dintre ei se va plati suplimentar.

De ce va trebui trecut soferul aditional in contractul de rent a car?

Orice persoana care va conduce autoturismul inchiriat, va trebui trecut in contractul de rent a car. El va fi adaugat sub forma unei anexe la documentul de prestari servicii.

Chiar daca nu este responsabil in mod direct de autovehiculul inchiriat, datele lui vor trebui trecute in documentul respectiv. Mai facem de aceasta data o scurta pauza de la articol si va prezentam pachetul de inchirieri pentru masinile electrice. La rubrica respectiva, aveti posibilitatea de a inchiria autovehicule precum Tesla sau noul model electric de la Kia.

Acesta a fost articolul nostru. Am dorit de aceasta data, sa prezentam toate informatiile, ce au legatura cu soferul aditional in rent a car.

Va multumim!


Posted in Informatii Auto | Updated on martie 24, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *