limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Ce sa stii inainte de a inchiria o masina? | Top 11 sfaturi utile

Home  >  Informatii Auto  >  Ce sa stii inainte de a inchiria o masina? | Top 11 sfaturi utile

link catre actele in serviciul de rent a car link catre soferul aditional in serviciul de inchirieri masini link catre a conduce masina inchiriata pe drumuri asfaltate link catre explicarea situatiei in care vehiculul inchiriat trebuie adus cu aceeasi cantitate de combustibil link catre serviciul de inchirieri masini clasic ideal pentru perioadele lungi link catre costuri mai mari pentru studenti la inchirierea unui autovehiculului link catre cum ocolesti taxa de aeroport in rent a car link catre a citi contractul de rent a car inainte de a inchiria link catre a economisi bani in serviciul de inchirieri auto link catre a economisi bani in serviciul de inchirieri auto link catre fotografii inainte de a ridica autovehiculul inchiriat

Daca ati inchiriat o masina in trecut si a fost prima data, ati inteles ca sunt anumite lucruri ce va ajuta in serviciul de rent a car. Chiar daca este pentru prima data cand inchiriati un autovehicul, sfaturile din randurile de mai jos, va vor ajuta sa diminuati din costurile inchirierii. De asemeni, pe langa reducerile preturilor de rent, veti avea un parcurs mult mai lejer al acestui serviciu.

Top 11 sfaturi pentru a inchiria o masina in serviciul de rent a car

Cuprins

Articolul vine din partea companiei de inchirieri masini Bucuresti, Rent-4U. Asadar, sa trecem la subiect si sa va enumeram cele mai importante sfaturi, ce va vor ajuta atunci cand inchiriati un autovehicul.

1. Ce acte am nevoie pentru a inchiria o masina in serviciul de rent a car?

actele in serviciul de rent a car

Cele mai multe dintre companiile de rent a car solicita actele necesare pentru inchiriere, dinainte de a fi ridicata masina. In cazul in care nu s-a realizat aceasta solicitare de catre firma, va trebui sa aduceti cu dumneavoastra: actul de identitate, permisul de conducere si cardul de credit.

In cazul in care nu detineti acest card, trebuie sa cautati dinainte agentiile care inchiriaza fara cardul de credit.

2. Se plateste suplimentar pentru fiecare persoana care conduce masina inchiriata

soferul aditional in serviciul de inchirieri masini

In contractul de rent a car va fi trecut ca beneficiar, persoana ce va conduce autovehiculul. El va fi raspunzator de tot ceea ce inseamna starea fizica a masinii.

Cu toate acestea, sunt anumite situatii in care apar mai multi soferi pentru masina inchiriata. Astfel, toate persoanele care vor conduce acest autoturism, vor trebui trecute in contractul de inchirieri auto.

Pentru fiecare sofer trecut in contract, va exista un cost suplimentar. Vedeti mai multe detalii despre soferul aditional in acest articol.

3. Conduceti masina inchiriata doar pe drumuri asfaltate

conduceti masina inchiriata pe drumuri asfaltate

Vehiculul inchiriat va putea fi urmarit printr-un sistem de navigatie. Se va cunoaste locatia acestuia, indiferent unde veti circula. Companiile de rent a car interzic clientilor de inchiriere sa circule in afara drumurilor asfaltate. Mai mult de atat, pot exista penalitati, daca aceasta conditie nu este respectata.

Desi unele agentii nu comunica aceasta cerinta, clientii se pot trezi cu penalizari la returnarea masinii.

4. Aduceti autovehiculul inchiriat la returnare cu aceeasi cantitate de combustibil

vehiculul inchiriat trebuie adus cu aceeasi cantitate de combustibil

Una dintre cele mai intalnite probleme dintre agentia de rent a car si client este carburantul. O regula generala trecuta in contractul de inchirieri auto este: masina inchiriata va trebui returnata cu aceeasi cantitate de combustibil, ca atunci cand a fost ridicata de client.

Daca automobilul are in rezervor 30 de litri de benzina, ea va trebui returnata in parcul auto cu acelasi nivel de carburant.

Se va retine din garantie, daca masina nu va avea aceeasi cantitate de combustibil la returnare?

Desigur. Majoritatea firmelor de inchirieri aplica o taxa de 20 de Ron pe litru lipsa. Astfel, daca rezervorul are 10 litri in minus, se va retine din depozitul auto suma de 200 de Ron.

5. Apelati la pachetul de rent a car clasic pentru perioadele lungi de inchiriere

serviciul de inchirieri masini clasic ideal pentru perioadele lungi

Intr-un articol publicat de compania Rent-4U, au fost explicate diferentele dintre pachetele de rent a car. Ce trebuie cunoscut este ca fiecare tip de serviciu va fi optim doar in anumite conditii. Rezumand aceste servicii,... Sistemul de rent a car fara garantie functioneaza pentru perioadele scurte de inchiriere. Pe langa acesta, mai exista inca doua pachete: cel clasic si cel cu depozit partial.

Pachetul de inchiriere cu garantie partiala este relativ nou pe aceasta piata si are functionalitate pentru perioadele medii. De asemeni, cel clasic are functionlitate optima pentru intervalele de termen lung.

Garantia din serviciul de rent se retine la inceput si va fi predata la sfarsit. Singura cerinta este ca masina inchiriata sa fie returnata in aceleasi conditii. In celelalte pachete intra in functiune asigurarile auto. Acestea sunt costuri suplimentare, iar pentru intervalele lungi, ele pot deveni destul de mari.

6. Agentiile de rent a car percep costuri mai mari pentru soferii tineri

costuri mai mari pentru studenti la inchirierea unui autovehiculului

Soferii cu permisul de cel mult 3 ani si persoanele cu varsta de pana in 25 de ani vor avea preturi mai ridicate. Din pacate, toate companiile de inchirieri masini sa feresc sa inchirieze persoanelor tinere. Se considera ca nu sunt destul de experimentate si pot produce daune.

Daca sunteti sub 25 de ani, este bine sa intrebati dinainte agentia de rent a car. De foarte multe ori aceasta nu actualizeaza conditiile pe site si pot aparea surprize in ceea ce priveste costurile de inchiriere.

Agentia noastra pune la dispozitie un pachet de rent a car destinat studentilor.

7. Ocoleste taxa de aeroport din serviciul de rent

cum ocolesti taxa de aeroport in rent a car

Fiecare companie de rent a car este obligata sa plateasca o taxa, atunci cand parcheaza in incinta aeroportului. Acest cost va fi regasit in costul de inchiriere catre client. Daca ridicati masina din incinta aeroportului, se va percepe aceasta suma de bani de catre companie.

Pentru a evita taxa respectiva, este indicat sa luati un mijloc de transport in comun care sa va deplaseze in afara acestei zone.

8. Daca esti cetatean strain si nu intelegi contractul de rent a car, alege o firma care ti-l poate oferi in limba dorita

citeste contractul de rent a car inainte de a inchiria

Marea majoritate a companiilor de rent, au contractul de inchiriere doar in limba statutului in care isi desfasoara activitatea. De aceea, este extrem de important sa nu semnezi ceea ce nu intelegi. Foarte multi clienti straini s-au trezit in situatii neplacute dupa ce au inchiriat o masina, pentru ca nu au inteles acest document la semnare.

In contractul de inchiriere auto pot fi trecute costuri suplimentare, care pot ajunge la sume uriase. Asadar, alege o companie care iti ofera contractul in limba inteleasa de tine. Daca nu exista nici o agentie care sa iti puna la dispozitie acest act in limba dorita, apelati la un traducator sau o persoana care cunoaste aceasta limba.

9. Inchiriaza autovehiculul dorit din timp

economiseste bani in serviciul de inchirieri auto

Serviciul de inchirieri auto este cunoscut pentru lipsa de stabilitate in ceea priveste pretul de rent a car. Cele mai ieftine luni sunt Februarie, Octombrie si Noiembrie. Tot in aceasta perioada, agentiile de inchiriere au cele mai mici tarife.

In aceste luni, companiile au preturile cu pana la 50% mai mici, fata de lunile August si Decembrie ( cand sunt cele mai ridicate ). Astfel, daca veti inchiria o masina in aceasta perioada, firmele de rent sa vor intrece cu oferte in fata dumneavoastra.

10. Daca pleci in afara cu masina inchiriata, verifica ce costuri sunt in plus de achitat

cost suplimentar de achitat pentru a pleca cu masina inchiriata in strainatate

Orice firma de inchirieri auto are taxe pentru utilizatorii, care vor sa circule in afara tarii. Acestea sunt stabilite in functie de tarile in care veti circula. De asemeni, trebuie sa instiintati agentul de rent cu aceasta plecare. Firma va fi obligata pentru aceasta operatiune, sa va furnizeze toate documentele necesare. Trebuie mentionat ca fiecare companie are dreptul de a-si seta propriile tarife.

Noi am realizat un articol, care arata cum puteti pleca cu autoturismul inchiriat in afara tarii. Veti gasi in aceasta publicatie, toate informatiile necesare despre acest subiect.

11. Fotografiaza masina inchiriata inainte sa pleci din parcul auto

realizeaza cateva fotografii inainte de a ridica autovehiculul inchiriat

In orice padure exista si uscaciuni. La fel se aplica si in sectorul de inchirieri masini. Nu toate agentiile vin catre dumneavoastra cu intentii pozitive. Unele firme vor da vina pe dumneavoastra pentru daune ce au fost produse in trecut.

Desi printre companiile cunoscute de noi nu avem astfel de cazuri, auzim de situatii asemanatoare de la clientii de rent. De aceea, este convenabil atat pentru dumneavoastra, cat si pentru companie daca veti realiza aceste fotografii pana in momentul ridicarii autoturismului.

Noi avem o rubrica separata numita Politia de Rent a car, care afiseaza situatiile neplacute ce apar in sectorul de inchirieri.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data Topul cu cele mai utile 11 sfaturi din domeniul Inchirierilor de masini. Va multumim si ne bucuram ca va suntem de folos!


Posted in Informatii Auto | Updated on martie 02, 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *