limba romana Rent-4U limba engleza Rent-4U
sigla principala din site-ul de rent a car Rent-4U Otopeni, str. 23 August, nr. 79C, ap. 7
telefon pentru Rent-4U +40741 271 233
programul Rent-4U 00:00 - 24:00 | Luni - Duminica

Totul despre Audi A1 ( prima parte )

Home  >  Informatii Auto  >  Totul despre Audi A1 ( prima parte )

In acest articol vom discuta despre masina Audi A1. Veti vedea informatii tehnice, precum si alte elemente din istoria acestui autovehicul. Pentru ca este o masina cu istorie si cu foarte multe foarte multe inovatii in industria auto, vom imparti subiectul in doua articole. Aici aveti prima parte din informatiile autovehiculului Audi A1.

Asadar, Audi A1 reprezinta cea mai compactă mașină din gama de modele a companiei germane. Masina este un hatchback cu trei uși si un design sportiv. Caroseria s-a dovedit si se prezinta in continuare ca fiind destul de atrăgătoare, iar aspectul său transmite rapiditatea mașinii și subliniază caracterul sportiv, mentionat anterior.

Autovehiculul Audi A1 ( toate informatiile necesare – date tehnice, consum, etc )

Grila masivă nu este bifurcata si iese in evidenta printr-un ornament cromat. Prelungirea capotei atârna parcă peste faruri, dând mașinii un aspect formidabil. Marginile ascuțite ale barei de protecție de pe ambele părți ale grilei, par să sublinieze expresivitatea farurilor. Pasajele roților sunt înconjurate de o linie grațioasă și netedă. Aripile nu se umflă prea mult, ceea ce conferă autovehiculului Audi A1 un aspect practic, contribuind la absența oricăror excese decorative.

informatii despre autovehiculul audi a1 motor si interior

Cum a aparut autovehiculul Audi A1?

În general, modelul arată interesant și atractiv. O noutate pentru Audi a fost culoarea contrastantă a stâlpilor din față și din spate. Disponibil ca opțiune, primul prototip A1 a fost prezentat la Salonul Auto de la Tokyo din 2007.

Compania a prezentat conceptul Metro Project, urmat în 2008 de conceptul A1 Sportback cu cinci uși. Mașina se bazează pe platforma Volkswagen, pe care sunt construite modele precum VW Polo și Skoda Fabia. Totuși, inginerii Audi au modificat șasiul pentru a oferi mașinii un comportament mai sportiv. Lungimea lui A1 este de doar 3,95 m, lățimea este de 1,74 m, înălțimea este de 1,42 m, iar ampatamentul modelului este de 2,47 m.

Interiorul masinii Audi A1

Mașina este concepută strict pentru patru pasageri. Bagajul va trebui ca pentru acest autovehicul sa fie mai micut. Din pacate, aceasta masina sufera din acest punct de vedere. Datorită faptului că linia acoperișului este puternic arcuită, adulții din spate vor simti tavanul deasupra capului. Scaunul șoferului are o aterizare joasă caracteristică mașinilor sport. În ciuda acestui fapt, vederea la drum rămâne bună. Scaunul șoferului este reglat nu numai pe lungime, ci și pe înălțime. In general, scaunele sunt confortabile si au o stabilitate laterala destul de buna.

Vom face de aceasta data o scurta paranteza, pentru a va prezenta serviciile de inchirieri auto din Bucuresti si Otopeni, prezentate de Rent-4U.

Volanul, culorile din interiorul masinii si tapiteria

Volanul este format din trei spite si are parametri de reglare pentru unghi și adâncime. Panoul ergonomic este adaptat în mod convenabil șoferului. Interiorul are finisajul din piele. Deasemeni, culorile sunt asortate, dorindu-se totodata o imbinare cromatica.

Redarea armonioasă a culorii de gri deschis impreuna cu culoarea neagră, conferă cabinei un aspect solid și confortabil. Pretutindeni veti observa calitatea celebră a mărcii. In interiorul masinii aveti panouri cu potrivire precisă si cu goluri înguste și uniforme, precum si materiale de finisare „premium”.

Tesatura tapiteriei are o textura placuta, fiind croita cu gust. Pentru bagaje există doar 270 de litri de spațiu liber, dar cu toate acestea, scaunele din spate pot fi rabatate, crescând astfel volumul de spațiu util la 720 de litri.

Cabina de izolare fonică este pozitionata la înălțime; in acest fel șoferul și pasagerii nu sunt deranjați de zgomote și scârțâituri.

Motoarele autovehiculului Audi A1

Linia de motoare Audi A1 include patru unități de putere. Deasemeni, gama de putere are două motoare pe benzină TFSI și două pe diesel TDI, care au de la 86 CP (63 kW) la 122 CP (90 kW). Toate aceste motoare enumerate de noi sunt echipate cu cea mai recentă tehnologie. Ele folosesc injecție directă de combustibil și turboalimentare.

Conceptul de reducere a volumului de lucru în combinație cu platforma modulară pentru creșterea eficienței Audi, oferă o putere impresionantă cu un consum redus de combustibil. Acesta variaza de la 3,9 la 5,3 l/100 km. Motorul de bază este turbo de 1,2 litri. El dezvoltă o putere de 86 CP (63 kW), avand turații de la 1500 la 3500 rpm, dezvoltand un cuplu maxim de 160 Nm.

Optiuni pentru motorul masinii Audi A1

Motorul cu patru cilindri în combinație cu o cutie manuală in cinci trepte accelerează Audi A1 de la zero la 100 km/h în 12,1 secunde. Tot aceasta masina iti permite să atingi o viteză maximă de 179 km/h. Consumul mediu de combustibil este de 5,1 litri.

Mai facem pentru ultima data inca o scurta paranteza, prezentand compania noastra de rent a car din localitatile Otopeni si Bucuresti. Acum sa revenim la subiect…

Optiunile de echipare suplimentara pentru autovehiculul Audi A1

A1 poate fi echipat la cerere și cu un motor de 1,4 litri și 122 de cai putere, datorită căruia mașina poate accelera până la 200 km/h. In acest caz va dura 9,1 secunde pentru a accelera până la 100 km/h.

Alte două opțiuni pot fi motoarele diesel: motoarele de 1,6 litri cu o capacitate de 90 și 105 CP (230, respectiv 250 Nm). În mod implicit, toate motoarele funcționează împreună cu o transmisie manuală, iar pentru o unitate pe benzină de 1,4 litri, puteți alege o transmisie S-tronic cu dublu ambreiaj de 7 trepte. Toate motoarele presupun un sistem start-stop, precum și un sistem de recuperare a energiei.

Acesta a fost articolul nostru. Ati vazut de aceasta data detalii tehnice ale autovehiculului Audi A1: interiorul masii, impreuna cu motorul acesteia.

Vom continua subiectul intr-un articol viitor. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit!


Posted in Informatii Auto | Updated on mai 15, 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *